началоуслугистатиивръзкиинформация


ЕСТЕТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ

CORPORA
Най-новата, най-бързата и най-ефективната концепция за подмладяване!
Без болка, без игли, без синини и зачервяване!


HIALUROX е базирана на работа със студен лазер и гел под формата на наносфери с хиалуронова киселина и попълва бръчките без хирургична намеса и игли. Учените, които работят заедно със испанската компания Corpora, специално създадоха апаратурата HIALUROX, за да докажат качествата на хиалуроновата киселина в повлияването на процеса за възстановяването обема и еластичността на кожата, без да е нужно инжектирането й. Известно е, че нашият организъм произвежда хиалуронова киселина от момента на раждането ни и тя е естествена част от него. Главен компонент е на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество. Хиалуроновата киселина обуславя еластичността на кожата, но с времето количеството й намалява (около 40 годишна възраст производството й спада наполовина). Хиалуроновата киселина

Хиалуроновата киселина в козметиката
Доказано е, че хиалуроновата киселина е с безусловен успех в сферата на козметичния бранш. Във формулите на безброй кремове и серуми е включен този естествен продукт, който осигурява отличен овлажняващ ефект на повърхността на кожата.

Биотехнологията: хиалуронови наносфери
Посредством система от биотехнологични комплекси специалистите от Corpora капсулираха хиалуронова киселина с ниско молекулярно тегло в наносфери, които подпомагат проникването й и я предпазват, докато достигне базалния слой на кожата. Молекулите на хиалуроновата киселина (75микрона) не могат да проникнат в порите на кожата, които са с по-малък размер (40 микрона). Затова молекулите й се разделят на части и се капсулират в наносфери, които са достатъчно малки, за да проникнат през порите.

Как работи HIALUROX?
При въздействието на студения лазер се разрушава обвивката на наносферите (след като вече са проникнали), възстановяват се разделените молекули на хиалуроновата киселина и се възвръща естествения им размер. Хиалуроновата киселина играе ролята на клетъчна гъба, тъй като достигайки до базалните клетки, възстановените молекули задържат водата, набъбват и запълват междуклетъчното пространство. Проникването на хиалуроновата киселина стимулира естествената продукция на нова, както и синтеза на еластин и колаген. Лазерът е със студен метод на работа (температурата на кожата варира не повече от 1 градус) и не създава опасност от изгаряния. Резултатите са видими още след първата процедура - изгладени финни линии и запълнени бръчки, възстановено оптимално ниво на влага и възвърната еластичност на кожата. Преимуществата на системата HIALUROX са:
1. Неинвазивен метод, който не изисква инжекции или хирургична намеса. Хирургията трябва да се приеме като последна възможност.
2. Използва се естествен продукт, който се произвежда от нашия организъм - хиалуронова киселина.
3. Този метод има физиологични доказателства с дълъг живот, тъй като рестимулира организма ни да произвежда естествено хиалуронова киселина, предпазвайки кожата от стареенето и възстановявайки гладкостта и еластичността й, загубени с годините.

Терапия с HIALUROXТерапията с HIALUROX
Процедурата е изключително приятна, абсолютно безболезнена, а резултатът още след първия сеанс е наистина впечатляващ! Терапията започва с почистване на лицето, шията и деколтето с нежно тоалетно мляко в зависимост от типа кожа. Нанася се ензимен пилинг, който деликатно отстранява мъртвите клетки, освежава и улеснява проникването на хиалуроновата киселина при следващите стъпки от процедурата. След около 5 минути пилингът се отмива, кожата внимателно се подсушава, за да може капсулираната в наносфери хиалуронова киселина да достигне базалните клетки. Следва обработка на лицето по зони с лазера - предварителна подготовка на кожата, с цел активиране на естествените процеси. Нанася се хиалуронов гел и всяка зона от лицето се обработва, като се набляга на финните линии и бръчки. Още веднъж се нанася хиалуронов гел и обработката по зони с лазера се повтаря до пълното проникване на хиалуроновата киселина. Следва нанасяне на пластифицираща маска, специална разработка на CORPORA, която “запечатва” и улеснява проникването на хиалуроновия гел. След 5-10 минути маската се отстранява чрез отлепване, лицето, шията и деколтето се почистват и тонизират, и се нанася Hialurox Lift Complex - нежен гел, богат на хиалуронова киселина и други активни съставки със силно изразено anti-age действие. Продължителността на терапията е час и половина, време, което наистина си заслужава да отделите, защото ефектът е невероятен и видим веднага - финните линии и бръчици са изгладени, кожата е свежа и тонизирана, с възвърнат естествен блясък. Трябва да отбележим, че запълването на бръчиците продължава и през следващите дни след процедурата, тъй като се възобновява собствената продукция на хиалуронова киселина, активира се синтеза на колаген и еластин, стимулира се клетъчната регенерация. Като интензивна терапия са необходими 6 процедури (2 пъти седмично), а като поддържаща грижа - 1-2 пъти годишно.

Това е една нова и уникална процедура с многостранен позитивен ефект върху човешкото тяло, абсолютно безвредна, без противопоказания и много приятна като усещане. Базира се на революционната комбинация на два допълващи се физикални метода на въздействие - вакум /сукция/ и инфрачервена светлина.

Приложение: DEBUSSY TERMODRMIE има отличен ефект при много проблеми в медицината: лечение и профилактика на целулит, прицелно намаляване на натрупаните мазнини /моделиращ ефект/ в областта на бедрата - т.н. бричове. Тонизиране и стягане на кожата, намаляване на бръчките и стриите.

Copyright: 2003, Медицински център Панацея София