началоуслугистатиивръзкиинформация
Пластична
Реконструктивна и
Естетическа хирургия
   
Лазерна ТерапияД-р Веселин Динев специализира пластична, естетична и реконструктивна хирургия изцяло в Париж-Франция. Той започва своето обучение в най-голямата клиника по пластична хирургия – Болница St.Louis, в екипа на хирурзи от световна величина като Prof. Jean-Marie Servant, Prof. Mark Revol и Prof. Pierre Banzet.
Продължава да я посещава периодично по време на цялото си четири годишно пребиваване в Париж и асистира многократно на редица други големи имена в световната пластична хирургия, между които е и откривателя на липосукцията – Dr.Illuz.
В Болницата St.Vinsent de Paul работи дълго в екипа на Dr. Bernard Pavy – един от лидерите на Франция за хирургия на “заешка и вълча уста”. Д-р Динев е негов личен асистент дълго време и в клиниката CCBB. Участва в екипа и е личен асистен още на хирурзите Robert Haddad и Stepfaine Guero – лидери в хирургията на вродени малформации на ръката. Известно време прекарва като асистент във френския Институт по хирургия на ръката, под ръководството на Prof. Philippe Saffar.

Дипломната работа на Д-р В.Динев е на тема “Реконструкция на малформации на ръката чрез присаждане на фаланга от пръст на крака върху ръката”. Ръководители на специализацията му са Prof. Y.Raulo, Prof.Bernard Pavy и Dr.Robert Haddad. Членове на изпитната комисия за специалност са Prof.Raulo, Prof.Baruch, Prof.Carion и Prof.Mimoun.
Д-р Динев има и редица публикации и участия в конгреси
по пластична хирургия във Франция.

Д-р В.Динев добива уменията си в областта на естетичната хирургия с работата си в редица частни клиники в Париж, между които са Clinique d’Alma, CCBB, Clinique Victor Hugo и др. Там асистира
в естетичната практика на част от изброените по горе хирурзи – Bernard Pavy, Robert Haddad, Stepfaine Guero и освен тях на хирурзи като Marc Divaris- за присаждане на коса и Serge Letessier за филъри и лазери.
Д-р Динев специализира и медицинска лазерна терапия
в университета Paris 6 – Marie Curie с диплома - Inter European Diploma for Medical Lasers(Diplome Inter Universitaire Europeene- Lasers Medicaux). Член е на много френски и международни асоциации за пластична, естетична хирургия и лазерна терапия.
След Париж Д-р Динев продължава практиката си в Montreal – Canada, където работи в Montreal General Hospital, в екипа на Prof.Brawn, както и в Childrens’ Hospital of Montreal, Royal Victoria Hospital и в Seaford Medical Center for Plastic and Aesthetic Surgery
в екипа на Prof. Rene Crepeau.

От 2002г. Д-р Динев оперира в Медицински Център Панацея –
гр.София, като междувременно редовно поддържа квалификацията си участвайки в международни форуми и стажове.

St. Louis Hospital
Paris, France
Clinique de l’Alma
Paris, France

Clinique Victor Hugo
Paris, France


French Institute of Hand
Surgery (IFCM)
Paris, France

With my Canadian Professor
and friend Dr. Rene Crepeau
Montreal

 

 
With Dr. Robert Haddad
teacher & friend in Paris
 
Montreal General Hospital
Montreal, Canada
 
With Dr. Stephaine Guero
IFCM, Paris
 
Seaford Clinic
Montreal, Canada
Copyright: 2003, glorange.com